Isnin, April 21, 2008

Lamanyaaaa...

Bismillahirrahmanirrahim.

Alhamdulillah. Syukru lillah akhirnya dapat juga beramah mesra dengan komputer lagi, setelah sekian lama.

Ana tahu ramai yang dah malas nak buka lagi blog ni, dok tak berupdate je. Buat apa nak tengok kan? Sampai penuh dengan sesawang pelangi kat blog ini. Fuhh! Dah lah sekarang tengah tak sihat. Adeyh...

Ini adalah tulisan santai. So, marilah ikut ana putar kembali aka rewind apa yang terjadi dalam akhir Mac dan April.

30 MAC 2008

Ada Ihtifal. Not much. Ada penyampaian anugrah gemilang PMR iaitu untuk mereka yang dapat semua A dalam PMR 2007. Alhamdulillah, dapatlah juga membahagiakan diri sendiri dan orang lain juga. Dan ada persembahan Choral Speaking yang tak berapa jadi tapi menjadi juga.

5 APRIL 2008

Choral Speaking Competition at Melaka. Private Schools only! Hehe.
Alhamdulillah 'ala kulli hal. Paduan banat tingkatan 4 seramai 20 orang dan banin tingkatan 2 seramai 10 orang menyatukan suara (namanya pun Choral Speaking) dan tenaga. Walaupun tak menang apa-apa, rasa bahagia sangat. Allahu a'lam. Sangat teruja dengan persembahan sekolah lain la siyyama Kolej Yayasan Saad. They deserved it. They deserved to be the winner! Ana rasa banyak lagi yang perlu kami belajar untuk hantar wakil lagi tahun depan. Harap sangat tahun depan lebih baik dari tahun ini. Insya Allah.

Apa lagi yang important ya?

Oh ya!

18 APRIL 2008

Majlis penutup Pro-AIR. Allah sahajalah yang Maha Tahu kenapa ana bahagia sangat. Tak sanggup nak tunggu lama-lama. Tapi bagi ana masih belum berpenghujung dilema ana ini. Tak apa. Allah as-Sobur. Ana hamba Allah yang Maha Sabar. Ana juga harus berusaha jadi hamba yang bersabar. Kan? Kan?


Untuk pengetahuan sesiapa yang masih lagi membaca entri ini, ana sebenarnya rinduuu sangat nak guna komputer setelah sekian lama masalah ana dengan komputer asyik timbul saja.

Aiwah. Ana rasa takat tu saja dulu. Insya Allah, ada jodoh ada umur ada rezeki, ketemulah lagi ya kita.

Barakallahu fikum!

Aslim taslam.

P.s: Maaf sangat kalau entri ini pendek metah. Itulah saja yang terdaya buat masa yang tersedia. ^____^

1 ulasan:

p u l a s a r i berkata...

salam 3laik

oh mcm tu ker...ana pn byk jgak kerja yang nak dbereskan...

humm...oh prtndngan choral speaking...fuh tabik2...ana pun prnah jgak masuk dulu2...masa skolah2 dulu la...skrang susah skit...

hari tu ana msuk prtndngan poster...alhamdulillah...ana dpt tmpat ke (2-1=1) ^__^...dpt la duit skit...hehe perabihkan dkt bookfair...mmg best

dlm mse2 tu jgak, ana msuk jgak prtndngan design bgunan n pakaian...oh dh siap mendesign...tgk2 almt tmpt nk dhntrkan tu x ada...oh tension jgak sbb x dpt hntr...tp still best sbb dpt 'berkarya'

k k...pnjg sgt tulis

doakan ana sbb skjap lagi nak exam..oh dh lbih d sbulan nih

k salam

ikhlas,
yng sedang berjuang d dewan exam