Khamis, Mac 06, 2008

Usbu' Sa'ied!


Bismillahirrahmanirrahim.


Alhamdulillah. Minggu ini minggu yang amat bahagia! Seronok lagi tu!
Sa'ied wa mumti' jiddan! Hehe..

Isnin
: Ada apa ya? Oh ya, banat kecoh-kecoh sebab ada malam al-Qassam. Ana ingat nak pergi, tapi selepas memikirkan kerasionalan tahap tertinggi yang dapat dicapai, ana memutuskan untuk tidak pergi. Hehe...


Selasa: Hari ni best juga sebab ada perhimpunan rasmi kemudiannya pakai baju rasmi yang super-'best' itu! Kemudiannya, perhimpunan rasmi dipenuhi dengan acara perasmian Pro-AIR atau Program Akhlak Insan Rabbani dengan tema: CTRL nafs + SHIFT khuluq + DEL mazmumah. Sangat suka akan temanya. Hai, raehan intisor, raehan intisor... Uhuk3 ;) Dan World Maths Day mathletics bermula pada hari inilah! 7 malam 4 Mac 2008. Semangat, semangat!

Rabu: Ada latihan sukan yang paling ana suka selain lontar peluru - LARI! Haha.. Masa lari inilah ada hadithah yang sangat best bagi ana dan Maryam juga Fatimah. Sebab apa? Sebabnya, kami kena lari, dan dilepaskan serentak. Tapi, masa lari kami sebelah-sebelah je, sebab sama laju! Hehe.. Sampaikan senpai form 5 pun marah-marah kami sebab ingatkan kami main-main masa lari. Sebabnya masa lari, Maryam ada curi2 line ana dan Fatimah. So, kami pun hon-hon dia lah. Hehe...

Alhamdulillah,
tetap semangat,
pantang menyerah,
Allahu Akbar!

InsyaAllah, ana mahu sertakan diri dalam acara balapan pada Sukan Tahunan SMIH tahun ni. InsyaAllah... Bersama Maryam dan juga Fatimah! :D

Khamis: Dapat markah bahasa arab tinggi yang kecewa sikit saja. Qolil faqat. Alhamdulillah, tetap 1A :D
Kemudiannya ada sambungan untuk audition choral speaking yang hari sebelumnya. Kali ini, mesti disertakan denan gaya sesuai dengan perkara yang dilontarkan dari mulut. Ehem2! Sangat seronok! Dan hari Khamis iaitu hari inilah tamatnya W.M.D mathletics pada pukul 7 malam tadi. Doakan ana bisa memperoleh yang terbaik di sisNya, ya!

Kemudiannya, baru bentar tadi dapat bersembang sacara maya dengan 'Izzati. Musytaqah laki kathir2! Huhu..

Oh, rupanya hari ni hari Khamis. Esok sayabda'u yaumu-l 'utlah al-madrasiyyah! Qi anfusakum! Jaga diri elok2 ya~ Jangan lupa amanah dan tanggungjawabmu!!!


Aslim taslam. ^____^

Tiada ulasan: