Selasa, Januari 08, 2008

Kuat ya!

BismiLLahirrahmanirrahim...


Oh, ana terpaksa menaip super-laju memandangkan suntuk waktu yang ada. Kerja sekolah perlu dilunaskan santak ke malam ini. Mungkin sambung ke pagi esoknya. MasyaAllah... baru 2 hari bersekolah sudah banyak kerjanya. Takut ana terkena 'culture shock' pulak. Kuat ya, hati!


07 Januari 2008

Hari ni pembahagian kelas kelam-kabut sedikit. Kesian ustzah Norimah dan ustzah Wan, banyak urusan perlu dilunaskan satu hari tu juga! Kuat kan ustzah-ustzah ni? Senyum je walaupun pusing kepala fikirkan kami pelajar tingkatan 4 ni.

Oh ya, pagi2 datang sekolah terima surat cinta daripada seorang ukht yang sangat baik hati. Dia hadiahkan ana kipas comel dari Beijing. Musafir di sana pun dia ingat pada ana. SubhanaLlah, terharu... ^_____^

Kelas ana kelas yang pelajarnya mengambi 12 subjek untuk SPM 2009. Tingkatan 4 tauladan a.k.a contoh. Eh, tak-tak. 4 Imtithal. Ejanya: alif-mim-ta-tha-alif-lam.

Ketua kelas: Akh 'Izzat, abang Maryam Rufaidah. Penolongnya, Ukht Atieqah. Dua-duanya setahun lebih tua daripada umur ana. Daripada yang sepatutnya tingkatan 4.

Belajar Add Maths. Ustzah Kartini ajar. Best tapi... entahlah. Moga ana kuat!

Rehat ke-2 mood tak ok. Menolak pelawaan Hanani ke maktabah. Pergi ke kantin. Berseorangan. Mak cik kantin hiburkan ana dengan budi bicaranya. Ana sangat terhibur. ^____^ alhamduliLlah....


08 Januari 2008


Tarikh hari ni mengingatkan ana pada no. pelajar ana: 0818. Hari ni hari istimewa rasanya. Terhibur bila belajar bahasa arab tinggi yang diajar ustzah Suhana. Dia juga guru kelas ana.
Mumti'ah jiddan! Uhibbu lughatul 'arabiah hubban jiddan!

Hari ni ana telah berjaya mengarang 'surat cinta' pada sahabat ana dalam bahasa arab. Teruja sangat belajar BAT sampai ana terus nak tulis surat dalam bahasa arab. ^_____^

Malam ni ana mesti berjuang dan mujahadah untuk add maths! I Love Add Maths! :D
La budda an ajtahidu minal aan.... Lianna hazihil madah muhimmah li! ;)


Oklah, dah banyak ni. Hari ni dapat berita gembira je. Dan untuk orang yang lahir hari ni,

SaNaH hELwAh!~

BarakaLlahu fik...

Du'akan ana kuat berjuang dan mujahadah dalam menuntut ilmu Allah.. ya!

Ilalliqa'.. Aslim taslam..

2 ulasan:

-['_']- berkata...

salam 3laik...oh...maaf la tiada entry trbaru...ana skrg tgh mncari bhn2 utk teman baru tuh...oh..smgat benar teman baru tuh ttg agama...hehehe...baik plak orgnya...

oh...sdah tau bersurat2 cinta...wah2...hehehe...dbalas dgn bahasa arab...oh...hbat btul bahasa arab nti...oh...ana yg msih blajar bahasa arab...oh...msih kcil ilmunya

hummm..cinta la +math...ana cintakan biologi...walaupun lari sgt dr apa yg dharapkan..oh..khdupan...byk btul yg dtntukan Allah...trima degan ceria2 selalu...

ok la...salam (SPM cemerlang, gemilang dan jangan tunggang langgang pula....oh :P)

Raden Qurratu'Aini berkata...

akh..

surat cinta tu sebenarnya surat biasa je.. tapi konteks sayang pd kawan tu membuatkan ana boleh pggl surat tu surat cinta..

makasih ye..