Jumaat, Januari 04, 2008

C'est la vie!

BismiLlahirrahmanirrahim...

Semua orang tak menyangka. Semua orang pelik. Tapi, ana tak pelik. Untuk apa ana pelik pada dii sendiri? Self- concept dan self-esteem ana tengah tak bercanggah. Nasiblah.

Apa kata self-concept: Ana akan masuk aliran sains tulen! Ana akan survive insya Allah!
Apa kata self-esteem: Sains tulen sesuai untuk kecenderunganmu!

Rindu syadid pada novel Tautan Hati. Dua bulan lebih ana biarkan buku kesayangan ini lari daripada ana. Syukurlah Allah dapat beri ilham pada Fatimah Syarha agar dapat tulis novel sedemikian yang boleh mendorong pada sentakan iman! Hehe..

Sentakan iman? Bila ana dapat ya? Ehem2, bila cerita tentang sentakan iman, teringat teman2 yang selalu kata ana dah banyak berubah dan menjadi melampau puitis pada ehem2 tika dahulu (dahulu lah sangat..) ^_____^

Matang? Wah, bahagia tak terkata~ Ada yang kata ana dah matang. Ehem2, tapi pemikiran belum, dan perilaku ana pun belum matang sepenuhnya lah mon amie. Sedang membina kematangan diri dan jati diri bagi diri ini. Sama-samalah bermujahadah ya!

Alangkah bahagianya mendapat sentakan iman daripada Allah~ Sangat bahagia. SubhanaLlah wal hamduliLlah. La haula wa al quwwata illa biLlahil 'Aliyyil 'Adzim..

rindu tahun 2007. realiti yang menjadi kenangan.

c'est la vie... this is life...

^_______^

aslim taslam..

rima hati : Demi Matahari.... Dan sinarnya di pagi hari... Allahu subhanaLlah.. (sampai habis)

2 ulasan:

-['_']- berkata...

salam 3laik...oh...ttg khdupan...heehhe...oh..siapakn mon amie tu...mgkin knal...mgkin jga tidak...hnya Alah yg Maha Mengetahui shja yg tahu...segala dlm pngetahuanNya...

semga gmbira dlm aliran yg dplih...salam

Raden Qurratu'Aini berkata...

siapa...

siapa...

siapakah???

ehem2.. hehe (suka menimbulkan spekulasi ana nih.. walhal, xde pape pun)

ye ye.. Allahu A'lam.


makasih~