Selasa, Januari 15, 2008

Belajar Cari Hikmah

BismiLlahirrahmanirrahim...


Manikam Kalbu... Hehe, semua yang tahu saya sekarang sedang meminjam Manikam Kalbu dari maktabah menunjukkan rasa tak sabar-sabar nak pinjam ikut giliran! ;) Ziryab dan Manikam Kalbu. Ustazah Hanim dan Ustazah Norhawanis (dua-duanya guru bahasa Melayu unggul di SMIH!) mencadangkan bahan bacaan yang super-baik ini untuk semua anak-anak muridnya! :D

Cerita tentang semalam. Semalam tidur sekolah. Kami buat kerja sampai buat bising. Sebenarnya, ana TAK NAK terlibat pun dalam 'kebisingan' tu, tapi terpaksalah ana menerima seadanya sebab maktabah tidaklah seluas mana. Oh, andainya kami dapat mengawal emosi... isk..

Tidur dekat pukul 5 pagi. Satu catatan hidup yang ana tak pernah buat sebelum ni. Bangun balik pukul 6 lebih. Masa assembly, pening-pening lalat. Dahlah tu... Buat malu saja.

Uhh, apa point ana ni?? Haa! Di sini ana memberitahu dengan relahatinya, ana tak terpilih jadi ahli Kelab Bahasa Melayu dan Kebudayaan, tetapi Kelab Alam Sekitar. Oh, serasa macam tak adil! (tapi, inikan rencana Allah yang terbaik buat hamba-hamabNya? astaghfiruLlah) Ana buat pilihan nombor 1. Sekarang tengah mencari hikmah kenapa terpilih untuk KAS (pilihan nombor 2). Oh, ana tahu! Hehe.. ;) InsyaAllah, moga ana dapat taqarrub padaNya lebih lagi dengan jadi ahli KAS. Jadi orang yang take care tentang alam sekitar pastilah sentiasa ingat siapa yang Maha Memelihara dan Maha Menciptakan alam sekitar kita kan? SubhanaLlah..

Dan buat Ukht Ili, mabruk 'alayk! Dapat tempat first untuk bowling form 3 banat. Hehe.. si pemakai spectacles pink yang lawa dan hebat bermain bowling! ^_____^

Hehe, sebenarnya sedang cuba menceriakan suasana yang boleh jadi tak ceria kalau tak dirawat dengan sebaik-baik penawar. Senyum!

aslim taslam.

^______^

2 ulasan:

rz berkata...

salam 3laik...oh..maaf ya...fs mgkin x bleh dbuka utk masa ini...hmmm...dblok kat sini...oh...humm...tnkz utk komen...uiks..nti nk tempah...mner bleh :P...oh...nnt ana try buat yg mcm bntg2 SPM tuh :P...k salam

-ilisyazwani- berkata...

huu.. terasa down juga hari ini~ pening, banyak kerja~
buka blog ini hehe~ rasa ceria tiba2....
(oh.. sebab lagu dia..)
...........
senyuM!! :)
mm.. jazakillah ya... ^___^ xterer pun... (kebetulan je rezeki dapat hadiah kut? alhamdulillah~)

-err..
jangan jeles ya! ana dapat kelab PerBaYu! :)
ya... mudah2an dapat yg terbaik semuanya!

-specpink-
;)
*puasnye komen, lama dah tak bkk internet; F3 sibuk!*