Isnin, November 05, 2007

Saya dan Rehlah ^____^


Bismillahirrahmanirrahim...

Assalamu'alaykum pemegang kalimah syahadah semua! Di sini, selapas mendapati Fathimah meminta sesiapa budak form 3 untuk menjadi penglipur lara (cececeh...) maka ana nak tampilkan diri dengan menulis barang 2, 3 dan banyak2 aksara. (Dapat perasan, ada orang dah mula juihkan bibir.. Oh.. bosannye..) =p


Rehlah? First comment yg datang datang fikiran.. Best tapi pelik tapi best!

Bertolak tu,kena naik bas "banyak ikhtilat" (pepandai je banat letak nama..). Sedeyh la jugak sebab kena separate dengan kawan baikku yang termerajuk pulak lepas tu. Apa boleh buat, takdir penentu..

Sebelum sampai, masuk ladang kelapa sawit, ada la sorang banat ni (sapa nama dia ek? =p) excited, nampak kerbau dipanggilnya seladang.. maka berderailah ketawa banat dalam bas "banyak ikhtilat" tuh...

Main games.. uhh yeh! Ni besh tahap zetta! Makan epal sampai berapa kali jatuh... Senak perut ketawe taw Maryam.. tak bleh luper. Main boom boom tu plak biasa2 jek cume teringat kumpulan sushi yang susah sgt nak sebut.. sampaikan "su..shi" jadi "shu..shi.."! War game part paling best! Kumpulanku hebat! Kumpulan 4.. Ceh, buang air liur je kawan sepasukan ana ckp strategi itu ini.. last2.. huhu.. satu bende pun ana tak faham. Tapi, segalanya berubah bila war game ni start. Dalam 3 daripada 4 permainan, ana tak "mati". (huhu.. inbisible sgt ke ana nih yek? kueng3..) Best! Baling2 doh sampai mem'bunuh' kawan sendiri. Maaf ye, kawan~

Mandi sungai! Sejuk nye!! Jakun setelah beberapa tahun tak mandi air sungai. Kecebur!!
Ana tepuk2 air ada orang marah. Tak best betul... Sporting lar sikit, ye dak? Best kan Ainnur kite main gila-gila kan? Rindu semuanya yang terjadi di sungai. Malah, ada seketul batu juga nak ber'kenal'an dengan ana dengan memberi sedikit 'cenderamata' pada jari kaki ana. Oh, terima kasih cik batu! (alhamdulillah.. nasib baik sikit je.)




Malam raya! Persembahan nasyid banin macam nak buat ana nangis. Entah kenapa...
Oh.. pesona kuning biru.... Sketsa.. maaf la ye. saya tak faham satu apa pun.. Tak pasal2 si cikgu terjatuh tu kenapa? Last2 geng tu jadi baik atas sebab apa? Ana tak faham..kan biskOt...?
Sedeyh sikit la, malam tu tak boleh makan banyak, baru makan sikit dah rasa muak. Rasa nak muntah. Tapi ada orang sodokkan kuih raya, terpaksa makan.. nak jaga hati kawan..
Malam yang menggamit qalbi..

Balik.. rasa sayu.. dormmateku terlalu ceria sedangkan hati terasa hiba... Naik bas "banyak ikhtilat" lagi.. Takpelah.. ada hikmahnya kot.

R E H L A H . . .

Pesona hijau terus memburu rindu. Keindahan fauna cipataanNya tetap tergambar dalam ingatan... Alhamdulillah... Segalanya membahagiakan...~

Oh Gunung Ledang.. Bila mungkin kan dapat aku membunuh rindu terhadapmu? Dengan segala memori yang terpahat di sana..

Sesuatu telah merubah segalanya.. atau adakah segalanya telah merubah sesuatu?

-----

Asifah.. nak keluar tajuk sekejap.. ana nak minta jasa baik antum antunna undi puisi ana untuk Pertandingan Puisi Cinta Ramadhan anjuran Nisa' Shah Alam. Undi puisi 6 --> Senandung Rindu Buat Ramadhan karya Raehan Intisor (ana!). Undi di sini --->

http://nisashahalam.blogspot.com/2007/10/puisi-yang-berjaya-ke-peringkat-akhir.html

Jazakumullahu khairan jaza'!

Tiada ulasan: