Isnin, November 05, 2007

Kalimah Maya

Bismillahirrahmanirrahim..

Ini adalah bicara antara ana dan 'Izzati melalui YM. Santai je.. Bicara tentang al-mustaqbal...

---------

Intisor Amour: 3 years to go?
Nurul 'Izzati: i'll fly in 3 years time..
Intisor Amour: pastikah nti?
Nurul 'Izzati: sorry kat bawah td..
Nurul 'Izzati: insyaAllah..
Nurul 'Izzati: tp nti kena sponsor ana lah..
Nurul 'Izzati: boleh?
Nurul 'Izzati: hehehe
Intisor Amour: x nak ajak ana?
Nurul 'Izzati: jom!!~
Nurul 'Izzati: urdun!
Intisor Amour: yuk!
Nurul 'Izzati: september 2010
Nurul 'Izzati: biizniLLah..
Intisor Amour: ^___^
Intisor Amour: ana tak pasti dengan cita-cita ana..
Intisor Amour: atau lebih tepatnya
Intisor Amour: kerjaya ana fil mustaqbal
Intisor Amour:
Nurul 'Izzati: hmmm..
Nurul 'Izzati: pikir awal2..
Nurul 'Izzati: senang nak atur masa depan..
Intisor Amour: nti nak jadi pensyarah bidang apa?
BUZZ!!!
Nurul 'Izzati: lughah..
Intisor Amour: bahasa apa?
Nurul 'Izzati: 'arabiy
Intisor Amour: ^___^
Intisor Amour: x nak bahasa melayu?
Intisor Amour:
Nurul 'Izzati: sastera?
Nurul 'Izzati: hehehe..
Intisor Amour: boleh la..
Intisor Amour: hehe
Nurul 'Izzati: sastera bm di urdun?
Intisor Amour: tolong lah suntik ana denga apa-apa yang apat membantu ana pilih masa depan ana
Intisor Amour: ana rasa keliru habes
Intisor Amour: ana nak sesuatu yang dapat membantu bina tamadun.. dan bermanfaat buat Islam
Nurul 'Izzati: aiyu madah allati tuhibbina?
Intisor Amour: sastera? lughah 'arabiah? biology?
Nurul 'Izzati: satu sahaja..
Intisor Amour: tiga-tiga tu ana minat
Nurul 'Izzati: yg paling cenderung..
Intisor Amour: mungkin.. sastera
Nurul 'Izzati: yg mmg nti slalu mumtaz
Intisor Amour: lughah 'arabiah memang mumtaz.. tapi.. rasa mcm x cenderung sgt2..
Nurul 'Izzati: abis tu?
Nurul 'Izzati: sastera?
Intisor Amour: ada apa dengan sastera?
Intisor Amour: huhu
Nurul 'Izzati: lebih cenderung pd sastera?
Nurul 'Izzati: yakin?
Intisor Amour: tak begitu yakin.. sbb ana juga merasakan ana cenderung pada biologi..
Nurul 'Izzati: huh?
Nurul 'Izzati:
Intisor Amour: pelik kan?
Intisor Amour: sebab tu keliru..
Intisor Amour: di persimpangan sastera dan sains..
Intisor Amour: tengok! nti last2 dah tak tau nak cakap apa...
Nurul 'Izzati: sapa kata ana tak tau nak ckp apa..
Intisor Amour:
Nurul 'Izzati: tgh ym dgn org lain la..
Nurul 'Izzati: sorry..
Nurul 'Izzati: hmmm..
Nurul 'Izzati: ana ada kenal sorg bakal engineer..
Nurul 'Izzati: aktif bidang penulisan kreatif
Nurul 'Izzati: so?
Nurul 'Izzati: nti pulak tau tak nak cakap aper??
BUZZ!!!
BUZZ!!!
Intisor Amour: maaf..
Intisor Amour: ayah ana gune kejap..
Intisor Amour: so?
Nurul 'Izzati: la ba'sa..
Intisor Amour: hah.. ape .. x paham
Intisor Amour: asifah
BUZZ!!!
Intisor Amour: ana sebenarnye tak begitu minat penulisan kreatif
Intisor Amour: ntah la..
Intisor Amour: susah nak cakap...
Nurul 'Izzati: abis tu minat sastera utk apa?
Nurul 'Izzati: hmmm..
Intisor Amour: untuk mendalami sastera...
Nurul 'Izzati: td kata nak yg bermanfaat utk ummah..
Intisor Amour: ntah la!!!
Nurul 'Izzati: ana rasa science is better for u..
Intisor Amour: tesiyen betol
Intisor Amour: do u think so?
Nurul 'Izzati: dah nak yg bermanfaat utk ummah..
Nurul 'Izzati: sastera ana pun tak nampak sgt..
Intisor Amour: oh ye..
Nurul 'Izzati: cuma kalau ada semangat nak naikkan martabat melayu islam tuh..
Intisor Amour: ana dah dapat gambaran camne!
Nurul 'Izzati: mmg ok la..
Intisor Amour: doktor (kot..) atau marine biologist/biologist/zoologist yang menceburi bidang penulisan dan journalism..
Intisor Amour: heheh.. insha Allah..
Intisor Amour: ^____^
BUZZ!!!
Nurul 'Izzati: ha..
Nurul 'Izzati: ok per..
Intisor Amour: alhamdulillah..
Intisor Amour: tapi ana rasa ana kurang sesuai dgn bidang kedoktoran
Intisor Amour: memang tak sesuai kot
Intisor Amour: takpe lah ye..
Nurul 'Izzati: eh iklan jap..
Nurul 'Izzati: segambut kat mana?
Nurul 'Izzati: johor kan?
Intisor Amour: yep.. i think so
Intisor Amour: nape?
Nurul 'Izzati: saja tnye
Intisor Amour: du'akanlah agar ana dapat 'fly' juga macam nti nanti...
Intisor Amour: mungkinkah kita kan bersama?
BUZZ!!!
Nurul 'Izzati: insyaAllah..(^-^)
Intisor Amour:
Nurul 'Izzati: nti nak amik bidang apa?
Intisor Amour: biology binatang (zoologi)
Intisor Amour: tak leh separate lah
Nurul 'Izzati: JUST ada tawarkan kos tu..
Intisor Amour: JUST?
Nurul 'Izzati: Jordan University of Science and Technology
Intisor Amour: oh..
Intisor Amour: ^___^
Nurul 'Izzati: tp pelajar M'sia kat sana amik medic jer..
Nurul 'Izzati: zoologi tak pernah tau
Nurul 'Izzati: ehe
Intisor Amour: tak mustahil ana boleh amik zoologi kat sana..kan?
Nurul 'Izzati: tak mustahil..
Intisor Amour: kejap.. ana check. xde pon..
Nurul 'Izzati: chek jgn tak chek
Intisor Amour: tengah check ni..
Intisor Amour: xde pon
Intisor Amour: maksud nti veterinary medicine ke?
Nurul 'Izzati: hmmm..
Nurul 'Izzati: kalau tak silap
Nurul 'Izzati: ana tak ingat dah
Nurul 'Izzati: yg tu ker?
Intisor Amour: lar....
Intisor Amour: rasanya zoology dgn veterinary lain lah kak..
Nurul 'Izzati: hmmm..
Nurul 'Izzati: mana erk ana terjumpa pkataan zoology
Nurul 'Izzati: eh nti rasa jer kan?
Nurul 'Izzati: hehehe..
Nurul 'Izzati: ana rasa takde jauh beza pun
Nurul 'Izzati:
Intisor Amour: tak rasa.. mmg betul...
Intisor Amour: saya tak nak amik medic~ lalala...
Intisor Amour: kak ummu belajar apa sebenarnye ye?
Nurul 'Izzati: media dakwah
Intisor Amour: di UM?
Nurul 'Izzati: yup..
Nurul 'Izzati: dakwah dan pembangunan insan (major)
Nurul 'Izzati: pengajian media di Fak. Sains Sosial (minor)
Intisor Amour: oh

---------

Tergantung? Tidak. Ralat - Nama dia Noor 'Izzati sebenarnya, bukannya Nurul 'Izzati. Hehe... Ana rasa ana kena minat jugak bidang veterinar. Kalau di Jordan, boleh belajar di Jordan University of Science and Technology (JUST).. Entah lah... Masih keliru sebenarnya. Sebenarnya, ana nak dekat dengan haiwan, makhluk Allah yang tak dapat berbicara atau meluahkan rasa dengan kata-kata...^_____^ Haiwan ciptaan Allah yang unik. Subhanallah!

Du'akan kejayaan ana. Du'akan ana dapat memilih jalan yang terbaik.

Ya Allah...
Tunjukkan hamba jalan yang lurus...
Menuju redhaMu ya Rabbi...
Amiin...




4 ulasan:

Intelchaliph berkata...

JUST?
JUST?
JUST?
ohoho! akak! ana pun dulu mmg tingin nak belajar kat situ~
hehe~

Qurratu'Aini berkata...

ya ya ya!


Allahumma la sahla illa ma ja'altahu sahlaa..

wa anta taj'alul hazana iza shi'ta sahlaa...

amiin~

Izzati berkata...

Qurrah yg keliru..
masih keliru kah?
huhuhu..
ana nak sgt fly ke Urdun..
3, 2, 1..
september 2010..
insya'Allah..
aamiin!~

Qurratu'Aini berkata...

pergh..

nape rasa susah nak yakin terhadap sesuatu mutakhir ni?

sakit rasa..